» Fijne motoriek 1
De volgende activiteiten dragen bij aan het verbeteren van de fijne motoriek, op de volgende pagina "fijne motoriekoefeningen" zijn er nog meer te vinden. Heb jij nog meer ideeen voor deze pagina, mail me dan!!!

Kleine spelletjes waarbij je de balletjes in de gaatjes moet zien te krijgen door het spel met handen en en polsen te draaien.
Tollen kun je gebruiken om de pengreep te oefenen.
Mozaikfiguren leggen.
Staafjes waarin magneetjes zitten die je met een metalen balletje met elkaar kunt verbinden. Je kunt er allerlei constructie bij bedenken.
Bowlen met een knikker en minikegels.
Vier op een rij. De fiches in de smalle gleuf steken.
Darten met een speelgoed dartspel.
Knikkerbaan. Probeer de knikkers met 1 hand op je rug op te pakken en met 2 vingers in de knikkerbaan te leggen. Om het moeilijker te maken kun je meerder knikkers tegelijk in je hand houden, en ze 1 voor 1 in de knikkerbaan leggen, met nog steeds je andere hand op je rug.Puzzels maken, met grote stukken beginnen, langzamerhand met kleinere stukken gaan werken.De speelbal, meer hierover op de pagina die er compleet over gaat op deze site.Met een pincet kleine voorwerpjes oppakken en neerleggen.Een figuur uitprikken met een prikpen. Probeer langs de lijntjes te gaan.

[ terug... ]Omhoog


Maak vrienden

luister radio

shoutbox

Money Miljonair

Clix


Copyright 2002-2019