» Grove motoriek
Grove motoriek is dus de grotere, grove beweging die je met je lichaam maakt. Wanneer je niet zo vaardig hierin bent zijn er manieren om dit te verbeteren. Het is niet zomaar verholpen en je zal net als bij de fijne motoriek er veel voor moeten trainen.
Om het trainen voor het kind interessant te maken zodat het gemotiveerd raakt, kun je je activiteiten het beste een spelkarakter meegeven.
Met een grote voetbal, stuiteren en vangen met 2 handen, ook een keer terugslaan met de handen. Met twee handen omhoog gooien en opnieuw vangen. Een grote bal is gemakkelijker te pakken dan een kleine, je hoeft er minder moeite voor te doen. Voor de fijne motoriek zou je eerder een kleine bal gebruiken.

Met een gewone voetbal, kun je gaan dribbelen, overgooien van de ene naar de andere hand. Het stuiteren in een ritme.

Met kleinere ballen, stuiteren en vangen. Kijken of je met meer dan 1 bal tegelijk kan stuiteren.

Met 2 personen met de benen tegen elkaar de bal naar elkaar overrollen. Om te varieren zou je meerdere ballen kunnen gebruiken, kleinere ballen en de afstand tussen de kinderen vergroten.

Gooien naar voorwerpen op de muur, mikken dus eigenlijk. Of de ballen gooien in een mand of bak ergens in de ruimte.

Een ballonnenspel, een aantal ballonnen opblazen en die zolang mogelijk in de lucht houden zonder dat ze de grond raken.

Voor het evenwicht, rechtop stilstaan met de handen naast het lichaam en de benen naast elkaar, varieren door wijduit te staan met de handen naar voren, en een keer met de ogen dicht.

Lopen over een touw of een "bruggetje"(gemaakt van een bank)[ terug... ]Omhoog


Maak vrienden

luister radio

shoutbox

Money Miljonair

Clix


Copyright 2002-2018